نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آيا از ويژگي‌هاي پدر خوب بودن اطلاع داريد؟ شايد به مانند خانم‌ها آقايان آرزوي بچه‌دار شدن نداشته باشند، اما هر مردي بعد از تولد فرزندش احساس متفاوت پدر شدن را درك مي‌كند. گاه پدران براي آنكه بتوانند اين وظيفه را به بهترين نحو انجام دهند، دچار افراط و تفريط‌هايي مي‌شوند كه به جاي كمك به تربيت و رشد فرزندشان موجبات آسيب او را فراهم مي‌كنند. بنابراين به پدران نيز توصيه مي‌شود حتما دانش خود را در ارتباط با فرزندانشان افزايش دهند و تمام مسئوليت فرزندپروري را به عهده مادر نگذارند. براي آشنايي با نقش پدر در تربيت فرزندان كليك كنيد.

منبع: پدر خوب بودن به چه پيش زمينه هايي نياز دارد؟ | ويژگي هاي پدر خوب

پدر خوب بودن چه اهميتي دارد؟

در بيشتر توصيه‌هاي تربيتي متخصصان و كارشناسان به رفتار مادران تمركز مي‌كنند. در اين ميان تا حد زيادي نقش پدران و چگونگي پدر خوب بودن ناديده گرفته مي‌شود. اين در حالي است كه نحوه پاسخ دهي پدران به نيازهاي هيجاني فرزندان مي‌تواند در نحوه شكل گيري عقايد، باورها و احساسات آن‌ها نقش بسيار تاثيرگذاري داشته باشد.

براي مثال بررسي‌هاي روانشناسي نشان مي‌دهند دريافت حمايت كافي از جانب پدر در دوران رشد به افزايش اعتماد به نفس فرزندان كمك مي‌كند و سلامت روان آن‌ها را در جنبه‌هاي مختلف بالا مي‌برد. در همين راستا بسيار اهميت دارد كه پدران نيز با توصيه‌هاي تربيتي آشنا باشند و بتوانند نقش فعالي در پرورش فرزند خود ايفا كنند. براي آشنايي بيشتر با مباحث آموزش پدر و مادر كليك كنيد.

پدر خوب بودن را در خود ايجاد كنيد

براي آنكه بتوانيد پدر خوبي براي فرزند خود باشيد لازم است در اين زمينه آموزش ببينيد و مهارت‌هاي لازم را در خود ايجاد كنيد. در ادامه از منظر روانشناسي به ارائه چند راهكار براي ايفاي نقش يك پدر خوب پرداخته‌ايم. در صورتي كه در اعمال ويژگي‌هاي زير دچار دشواري شده‌ايد، حتما از خدمات مشاوره كودك استفاده بفرماييد.

1- سلامت و منفعت فرزند خود را در اولويت قرار دهيد

پس از اينكه فرزند شما به دنيا مي‌آيد بايد بتوانيد روحيه فداكاري و تعهد را در خود تقويت كنيد. در همين راستا لازم است هميشه سلامت و منفعت فرزندتان را در اولويت قرار دهيد و عادت‌هاي نادرست خود را كنار بگذاريد. براي مثال ممكن‌است تا قبل از به دنيا آمدن كودك بتوانيد هرجايي سيگاربكشيد يا رفتارهاي تغذيه‌اي نامناسبي داشته باشيد. اما پس از تولد فرزندتان بايد عادات خود را تغيير دهيد. رفتارهاي بالغانه‌تري از خود نمايش دهيد. چرا كه انجام كارهايي نظير سيگار كشيدن به سلامت جسماني كودك آسيب مي‌رساند و از منظر روانشناختي نيز الگو برداري منفي خواهد كرد.

2- منبعي براي احساس امنيت و مراقبت باشيد

يك پدر خوب با مراقبت درست و به جا احساس امنيت را در فرزند خود ايجاد مي‌كند. در همين راستا لازم است كه همواره به فرزندتان نشان دهيد از او حمايت مي‌كنيد و تحت هر شرايطي در كنار او خواهيد ماند. حمايت و مراقبت شما بايد نامشروط باشد. براي مثال اگر كودك كار بدي انجام داد به او نگوييد كه ديگر پدر او نيستيد يا مراقبت خود را قطع خواهيد كرد. اين كار احساس اضطراب زيادي را به بچه‌ها منتقل مي‌كند و مي‌تواند زمينه ساز بروز آسيب‌هاي روان شناختي مختلف در آن‌ها شود.

3- براي پدر خوب بودن زمان‌هاي مشتركي را با فرزندتان بگذرانيد

بسياري از پدرها زمان به خصوصي را براي بودن در كنار فرزندشان اختصاص نمي‌دهند و همه وظايف را به مادر محول مي‌كنند. همين امر باعث مي‌شود كه از كودكي صميميت چنداني بين پدر و كودك شكل نگيرد. براي تقويت ارتباط والد فرزندي لازم است زمان‌هاي مشتركي را با فرزندتان بگذارنيد. در اين زمان مي‌توانيد به انجام يك بازي بپردازيد يا فعاليت‌هايي نظير خواندن كتاب يا ديدن يك برنامه كودكانه را در برنامه خود قرار دهيد.

4- عواطف خود را نشان دهيد

بسياري از مردان از ابراز احساسات و هيجانات خود مي‌هراسند و فكر مي‌كنند اگر عواطف‌شان را به كودك نشان دهند جذبه خود را نزد او از دست مي‌دهند. اين در حالي است كه فرزندان تنها به پرورش احساس دلبستگي با مادر نياز ندارند و برقراري رابطه عاطفي با پدر نيز در سلامت روان آن‌ها تاثير مي‌گذارد. در نتيجه لازم‌است كه تلاش‌كنيد گاهي اوقات در مورد احساس محبتي كه به فرزندتان داريد صحبت كنيد يا با انجام اعمالي نظير در آغوش‌كشيدن و نوازش عشق‌تان را نشان دهيد.

5- رفتار خوبي با همسرتان داشته باشيد

يكي از مهم‌ترين خصوصيات براي پدر خوب بودن اين است كه بتواند رفتار شايسته‌اي با همسر خود داشته باشد. چرا كه پدر به عنوان يكي از مهم‌ترين الگوهاي زندگي كودك مي‌تواند در رفتار او با مادرش نقش بسزايي داشته باشد. همچنين بدرفتاري با مادر با تاثيرگذاري در خلق او منجر به تجربه تنش و اضطراب زيادي در كودك‌شده و زمينه بروز انواع مشكلات رواني را فراهم مي‌كند.

6- در زندگي و تصميمات او نقش داشته باشيد

كنترل بيش از حد و بر عكس سپردن همه تصميمات به كودك با مفهوم پدر خوب بودن در تضاد است. شما به عنوان پدر بايد از زندگي، خواسته‌ها و نيازهاي او اطلاع داشته باشيد. فرزندتان در هر سني به حضور شما نياز دارد. برخي از پدران امور كودك خردسالشان را كاملا به مادر واگذار مي‌كنند. در حالي كه پدر خوب در هر برهه زماني بايد نسبت به اتفاقات و تصميماتي كه براي فرزندش گرفته مي‌شود نقش داشته باشد.

براي مثال مادر به دنبال لباسي مناسب مهماني براي دختر 5 ساله اش است. از پدر دخترش مي‌خواهد در مورد خريد لباس نظر دهد و همراه آنان باشد. اما در عوض پدر مي‌گويد: “اين مسائل به من ارتباطي نداره، هر چي خودتون دوست داري بخر، فقط پول اگر كم آوردي بگو برات كارت به كارت كنم”. اين دست رفتارها از چنين پدري در موقعيت هاي ديگري نيز ديده مي‌شود. در طول زمان متوجه پيامدهاي آن خواهيد شد.

7- پدر خوب با فرزندانش بازي مي كند

شايد شما هم ديده‌باشيد كه در برخي خانواده‌ها با ورود پدر، بچه‌ها بايد آرام باشند. چرا كه پدر از سر و صدا آزرده مي‌شود. پدر خوب بودن تنها به معناي تامين نيازهاي مادي فرزند نيست. القاي احساس شادي از جانب پدر نيز ضرورت دارد. بازي راهي براي برقراري ارتباط با كودك و نوجوان است. پدر به واسطه بازي قادر به تربيت آن‌ها مي‌باشد. كافي‌است بعد از كمي استرحت با فرزندتان بازي كنيد. و يا حداقل به آن‌ها اجازه بازي در كنارتان را دهيد.

8- پدر خوب مستقل بودن را ياد مي دهد

پدر خوب بودن به معناي تن پرور بارآوردن كودك نيست. شما بايد در كنار رفع نيازهايش، به او استقلال را نيز بياموزيد. پدر خوب مي‌داند كه بايد به نيازهاي فرزندش رسيدگي كند. اما گاهي اين رفتار باعث وابستگي بيش از حد و ناتواني فرزند در رفع نيازهاي فردي خودش مي‌شود. شايد بگوييد او هنوز بچه‌اس و وقت براي يادگيري استقلال وجود دارد. در حالي كه شما براي تربيت و آموزش چنين مفاهيمي وقت زيادي نداريد. شخصيت فرزند شما در سال‌هاي اوليه (5سال اول) زندگي او شكل مي‌گيرد. پس براي آموزش منتظر بلوغ و بزرگ شدنش نباشيد.

براي آشنايي با جديدتري روش هاي تربيت فرزند كليك كنيد.

9- از خانم تان مشورت بگيريد

در اكثر خانواده‌ها مادر وقت بيشتري با فرزندان مي‌گذارد. پس طبيعتا مادر از خلق و خو و وضعيت فرزندان اطلاع دقيق‌تري دارد. پس پدر خوب با مادر در مورد فرزندانش مشورت مي‌كند. براي مثال پدر قصد وقت گذراني با پسر 11 ساله اش دارد، و بدون مشورت او را به شهربازي مي‌برد. در حالي كه فرزندش علاقه زيادي به استخر دارد.

10- در دسترس باشيد و به او اجازه مشاركت بدهيد

پدر خوب بودن كار آساني نيست. شما علاوه بر رسيدگي به كارهاي خودتان بايد به امور فرزندتان نيز برسيد. برخي پدران به واسطه شغل‌شان زياد در منزل حضور ندارند. اما دليل خوبي براي در دسترس نبودن نيست. پدر خوب راهي براي در دسترس بودن ايجاد مي‌كند. در قدم بعدي چه خوب اگر او را در برخي امور مشاركت دهيد. براي مثال اگر راننده تاكسي هستيد، از او بخواهيد كه هر از گاهي در رسيدگي به خودرو كمك‌تان كند. و يا امور پيچيده تر را پله پله به او ياد بدهيد. اين گونه حس مسئوليت پذيري را نيز در او افزايش خواهيد داد.

براي دريافت مشاوره در زمينه پدر خوب بودن مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا رابطه پدر و فرزند در دوران نوجواني قابل بهبودي است؟

بله، در جلسات مشاوره كودك و نوجوان مي‌توانيد از يك درمانگر براي حل مشكلات و ارتقاي كيفيت روابط خود كمك بگيريد.

آيا اختلاف پدر با مادر مي‌تواند در رابطه او با فرزند تاثير بگذارد؟

در شرايطي كه پدر و مادر رابطه خوبي ندارند كودكان اغلب احساس اضطراب كرده و نوعي دوگانگي را در درون خود تجربه مي‌كند. اين مسئله رابطه والد فرزندي را نيز تحت تاثير خود قرار مي‌دهد.

منبع: پدر خوب بودن به چه پيش زمينه هايي نياز دارد؟ | ويژگي هاي پدر خوب

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/9/4  ] [ ۱۴ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب